Itera Lex

Які будівельні роботи, не потребують документів, що дають право на їх виконання (не потребують отримання дозвільних документів)

Слід звернути увагу, що не всі будівельні роботи потребують отримання дозвільних документів, а відтак і не потребує прийняття таких робіт до експлуатації.

Приписами Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» встановлено, що Кабінетом Міністрів України затверджується Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію (абзац другий частини другої статті 34 Закону).

Такий Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання затверджено Кабінетом Міністрів України (постанова Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 р. № 406 «Про затвердження переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію).

Слід звернути увагу, що 20.03.2019 року до Переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання внесено суттєві та принципові зміни, які спрощують дозвільно-погоджувальні процедури у будівництві в залежності від характеру будівельних робіт.

До відома:

роботи з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, а також нежилого будинку, будівлі, споруди, приміщення в них, виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та/або інженерні системи загального користування, 

заміна покрівлі будівель і споруд згідно з будівельними нормами без втручання в несучі конструкції.

реконструкція, капітальний ремонт, технічне переоснащення внутрішніх систем,

заміна існуючих заповнень віконних, балконних та дверних прорізів,

приєднання та підключення до інженерних мереж відповідно до технічних умов індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських будівель і споруд, гаражів, розташованих на присадибних, дачних і садових земельних ділянках та земельних ділянках для будівництва індивідуальних гаражів,

знесення і демонтаж будівель та споруд без подальшого будівництва, які не є підготовчими роботами, та без порушення експлуатаційної придатності інших будівель і споруд.

Технічно не складні роботи не потребують отримання документів дозвільного характеру. Вичерпний перелік робіт, визначений у Порядку.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *