Itera Lex

Будівельні роботи, які не потребують отримання дозвільних документів

Наразі жодний законодавчий акт не містить чіткого переліку видів робіт, для виконання та після завершення яких не потрібно оформлювати дозвільні документи.

Позитовно, що Мінрегіоном розроблено проект ПЕРЕЛІКУ будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Детально з проектом можна ознайомитися тут .

Наприклад, у разі прийняття постанови не потрібно буде отримувати дозільні документи для таких видів робіт:

  • переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення в нежилий будинок чи нежиле приміщення;
  • виконання робіт по заміні покриття покрівель;
  • зведення на земельній ділянці тимчасових будівель та споруд без влаштування фундаментів, зокрема навісів, альтанок, наметів, накриття, сходів, естакад, літніх душових, теплиць, гаражів, а також свердловин, криниць, люфт- клозетів, вбиральнь, вигрібних ям, замощень, парканів, відкритих басейнів та басейнів із накриттям, погребів, входів в погреби, воріт, хвірток, приямків, терас, ганків;
  • пов’язаних з відновленням окремих конструкцій будівель та споруд з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (аварій) та відновленням функціонування об’єктів, призначених для забезпечення життєдіяльності населення, без зміни їх параметрів.

Вважаємо, що прийняття Переліку – це позитивний крок у будівельній галузі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *