Itera Lex

          Друзі, колеги, партнери та всі охочі читачі, кого стосується болюча тема: “Отримання відшкодування збитків внаслідок дій рф!”.
          12 травня запрошую Вас на безкоштовний вебінар за моєї участі, який відбудеться онлайн.

          Передмова
          23 лютого 2022 року дихаючи прозорим, київським, зимовим повітрям, поглядаючи на швидкий рух автомобілів бульваром Лесі Українки та маючи безліч справ, я відчувала напруженість у місті. Сиділа в офісі та готувалася до перевірки «ДАБІ» на одному з будівельних майданчиків Києва. Думала, що потрібно зробити, якщо завтра буде війна. Нас не навчали в університеті цьому. Ми з іронією ставились до війни… Слова «репарації», «контрибуції», «реституція» вивчались, як вид міжнародної відповідальності.
          Водночас, світ не має багато прикладів з репарацій. Вперше сплачувала репарації Німеччина та її союзники після першої та другої світової війни, Ірак на користь Кувейту, а після війни на Балканах, ніхто не платив репарацій.
          Вже навесні 2022 року Верховний Суд вперше (через 8 років від початку війни) встановив, що шкода, завдана в Україні фізичній особі в результаті протиправних дій будь-якої іншої особи (суб`єкта), може бути відшкодована за рішенням суду України. Хоча до повномасштабного вторгнення національні суди відмовляли в розгляді такої категорії справ.
           Ще через рік, у лютому 2023 року, Парламентом прийнято Закон, який визначив загальний механізм компенсацій за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна. Україна встановила джерела фінансування компенсації.
           Для того, щоб отримати компенсацію за зруйноване чи знищене майно важливо: визначитись, у який спосіб отримати компенсацію; зібрати та підготувати всі необхідні документи, правильно зафіксувати збитки.
          Звертайтесь до суду чи до відповідної комісії, оскільки потрібно засудити дії агресора, а також отримати грошову компенсацію за завдану шкоду.

До зустрічі на вебінарі!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *