Itera Lex

Як купити квартиру, а не «кота в мішку». (частина перша) Базовий перелік документів

Скільки вже написано і скільки вже сказано про ризики у будівництві: КМДА вже більше року публікує списки незаконних будівництв, навіть створила сайт з незаконними будівельними майданчиками Києва (щоправда міститься там застаріла інформація), правники виписують ризики та правила для потенційних інвесторів, але як правило тезисно і без конкретики.
Однак, наразі тема залишається актуальною. В нас запитують прості поради юриста, які б допомогли людині самостійно без допомоги правника чи адвоката перевірити забудовника (нині Київ кипить від новобудов, і запрошувати юриста на перший ліпший будівельний майданчик не кожному по кишені).
На прохання наших клієнтів публікуємо базовий перелік документів, який має бути ОБОВ’ЯЗКОВО у забудовника.

1. Документ, який підтверджує право власності або надає право на користування земельною ділянкою (наприклад: державний акт, договір оренди). Необхідно звернути увагу на цільове призначення земельної ділянки.

2. Містобудівні умови і обмеження земельної ділянки.

3. Технічні умови щодо водо-, тепло-, енерго- і газопостачання, каналізації.

4. Експертиза проекту будівництва, якщо це багатоповерховий житловий будинок, великий комплекс, проте може і без експертизи, якщо об’єкт 3 категорії складності.

5. Документ, який надає право на виконання будівельних робіт (декларація, дозвіл).

Друзі, це мінімальний базовий перелік документів, який має бути у забудовника!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *