Itera Lex

Два кроки, які необхідні для прийняття в експлуатацію власного будинку!

Ви втілили свою мрію: посадили дерево, народили сина та нарешті збудували власний будиночок на власній земельній ділянці за власні кошти. Однак для того, щоб отримати право власності на нього, будинок має бути прийнято в експлуатацію органом державного архітектурно-будівельного контролю (ГАСК).

Якщо перед початком будівельних робіт будинку, Ви виконали три кроки: отримали у власність або у користування земельну ділянку, отримали будівельний паспорт та відправили до Гаску повідомлення про початок виконання будівельних робіт залишається два кроки до реалізації своєї мрії.

І – здійснити технічну інвентаризацію збудованого об’єкту шляхом отримання технічного паспорту. Це наразі є не складним кроком: звертаєтесь до сертифікованого фахівця, здійснюєте обміри об’єкту, при цьому зверніть увагу, щоб площа зазначена у техпаспорті збігалася із площею у повідомленні про початок виконання будівельних робіт.
ІІреєстрація органом державного архітектурно-будівельного контролю декларації про готовність об’єкта до експлуатації (форма повідомлення наведена у додатку 2 ПОРЯДКУ прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затвердженого постановою КМУ № 461).
Таким чином, для прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта необхідно: отримати техпаспорт та зареєструвати декларацію.

Звертаємо увагу, що реєстрація декларації посадовими особами ГАСКА повинна здійснюватись БЕЗКОШТОВНО.

Друзі, процедура прийняття збудованого будинку не складна, у разі, коли рухатися в правовому полі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *