Itera Lex

Податкова реформа закон №466-IX вступив в силу

Податкова реформа: Закон №466-IX вступив в силу

22 травня в виданні «Голос України» опубліковано Закон №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві» (законопроект №1210). Закон відкриває шлях до проведення податкової реформи.

Більшість норм Закону №466-IX вступили в силу 23 травня, решта вступають в силу з 1 липня 2020 та 1 січня 2021 року Верховна Рада України прийняла Закон ще 16 січня 2020 року.

Закон №466-IX передбачає ряд змін, спрямованих на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків, приведення її у відповідність зі світовими стандартами:

? Документ впроваджує міжнародні стандарти податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементацію положень Плану протидії практикам розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування (План BEPS).

? Передбачені документом зміни забезпечують необхідні умови для реформування Державної податкової служби і відкривають можливість для перетворення її структури відповідно до концепції єдиної юридичної особи.

? Закон удосконалює систему адміністрування податків і розширює можливості онлайн-сервісів для платників. Тепер платник, який подає звітність в електронному вигляді або пройшов електронну ідентифікацію онлайн в електронному кабінеті, зможе подати заяву про бажання отримувати документи від податкових органів в електронному вигляді.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *